Astrid de Rengervé

Astrid de Rengervé — 10 januari 2021

Onze developers in het zonnetje

Wellicht sta je er niet elke dag stil bij, maar achter elke berekening die je doet op de NumWorks schuilt een hoop werk van onze developers. Als programmeertalenten zijn zij eigenlijk de breinen achter het brein van jouw rekenmachine. Graag stellen we onze nieuwste developers aan jullie voor: Gabriel en Hugo! Zij vertellen over hun werk en passie voor de IT-wereld.

Waarom wilde je developer worden?

Gabriel: Dat begon voor mij bij videogames! Ik droomde ervan om zelf spellen te maken. Daarom ben ik me gaan verdiepen in de IT via OpenClassrooms. Maar ik was dus al gepassioneerd. Het leuke aan IT is dat het tegelijkertijd een hele concrete en transversale discipline is. (Klik hier om te ontdekken wat voor gaaf NumWorks-spel Gabriel heeft gemaakt voor Halloween).

Hugo: Persoonlijk begon ik op de middelbare school interesse te krijgen in computers. En ik maakte toen ook al programma’s voor op mijn rekenmachine! Vervolgens werd ik op de universiteit lid van een IT-vereniging, waardoor ik trainingen van de vereniging kon bijwonen en mezelf kon verbeteren.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Gabriel: Ik vind het erg leuk om aan de rekenmachine te werken omdat het creativiteit en nauwkeurigheid vereist. Bovendien zijn de wijzigingen die we aanbrengen direct zichtbaar.

Hugo: Daar ben ik het mee eens, het is erg leuk dat we aan concrete projecten werken. De functionaliteiten die we bouwen worden direct door middelbare scholieren gebruikt. Dat maakt de problemen die we proberen op te lossen interessant en daarnaast zijn er eigenlijk geen repetitieve taken.

Hoe ziet een typische dag in het leven van een developer eruit?

Gabriel: Het is onze taak om functies voor de rekenmachine te ontwikkelen. Als ik aan een project werk, kijk ik eerst naar de bestaande code om te begrijpen hoe het werkt. Dan maak ik een plan om te zien wat ik ga veranderen. Ik werkte bijvoorbeeld aan het verhogen van de snelheid van de tekenmodule en repareerde een fout in de functie die kleuren mengt, waardoor witte tekst zichtbaar werd op een witte achtergrond.

Hugo: Ik werk aan verbeteringen die in de volgende update beschikbaar zullen zijn. Het voordeel is dat we onze programma’s rechtstreeks op de rekenmachine kunnen testen om er zeker van te zijn dat ze werken. Fuzzing-software test het rekenprogramma ook op bugs. Als er bugs zijn gevonden, lossen we ze direct op! Wanneer een project is voltooid, worden de wijzigingen naar de nieuwste versie van de rekenmachine gestuurd.

Heb je een advies voor toekomstige developers?

Gabriel: Als je geïnteresseerd bent in computers, raad ik je aan om je hier in je vrije tijd in te verdiepen. Zorg er voor dat je projecten waar je aan begonnen bent, ook daadwerkelijk voltooid. Vaak hebben we de neiging om teveel verschillende projecten tegelijkertijd te doen. Ik begon nieuwe projecten zonder de oude programma’s af te maken die ik al had gestart. Dat is jammer, want dan zie je niet het eindresultaat van je ideeën.

Hugo: Ik sluit me aan bij Gabriel! En je moet ook vooral onthouden dat het nooit te laat is om met computers en programmeren aan de slag te gaan.

Astrid de Rengervé
Astrid de Rengervé — Marketing Project Manager

Astrid doet een master in Management en kwam bij het NumWorks-team in juli 2020 voor een stage van 6 maanden. Zij is degene achter de posts op Facebook, Instagram en Twitter! Astrid is ook de jongste van het NumWorks-team, maar onderschat haar jonge leeftijd niet, ze is een jonge vrouw met sterke overtuigingen, vooral als het om het milieu gaat.