Hoe detecteer ik mijn rekenmachine op mijn computer?

Wanneer je je rekenmachine update of herstelt, moet het worden gedetecteerd door Google Chrome. De rekenmachine wordt herkend door de browser wanneer er linksboven in je browser een popup-venster verschijnt.

Tijdens een update of tijdens het uploaden van een Python-script

Als je tijdens een update tegen detectieproblemen aanloopt:

1. Als je Windows gebruikt is het mogelijk dat er een probleem voor heeft gedaan tijdens de installatie van het stuurprogramma. Je hebt de mogelijkheid om dit te verhelpen. Om dit te doen, download je de driver opnieuw en dubbelklik je op het gedownloade bestand. Windows zal je dan vragen of je het programma wilt installeren of repareren. Kies Repareer en start je computer opnieuw op.
  2. Het kan komen door een verkeerd contact met de kabel. Probeer in dit geval je apparaat los te koppelen en weer aan e sluiten met de USB-kabel. Overweeg ook om een andere USB-poort op je computer te proberen.
  3. Het is mogelijk dat je browser niet up-to-date is. Als dit het geval is, update dan je browser en probeer het opnieuw.

Tijdens een herstelprocedure

Als je tijdens een herstelprocedure detectieproblemen ondervindt:

1. Als je Windows gebruikt is het mogelijk dat er een probleem voor heeft gedaan tijdens de installatie van het stuurprogramma. Je hebt de mogelijkheid om dit te verhelpen. Om dit te doen, download je de driver opnieuw en dubbelklik je op het gedownloade bestand. Windows zal je dan vragen of je het programma wilt installeren of repareren. Kies Repareer en start je computer opnieuw op.
  2. Om je rekenmachine te kunnen detecteren, is het belangrijk om de volgorde van de stappen in de herstelprocedure te volgen:
    • Sluit je rekenmachine aan op je computer.
    • Druk op de toets six.
    • Terwijl je de toets six ingedrukt houdt, druk je op de toets RESET op de achterkant van je rekenmachine.
  3. Het kan komen door een verkeerd contact met de kabel. Probeer in dit geval je apparaat los te koppelen en weer aan e sluiten met de USB kabel. Overweeg ook om een andere USB-poort op je computer te proberen.
  4. Het is mogelijk dat je browser niet up-to-date is. Als dit het geval is, update dan je browser en probeer de herstelprocedure opnieuw.