Het is mogelijk om je rekenmachine in Linux bij te werken vanaf je NumWorks-account. Als je echter probeert je rekenmachine up te daten of onze herstelprocedure te volgen met Linux met chromium, kan het zijn dat je de volgende fout hebt ondervonden:

Error: DFUError: OPEN failed --> SecurityError: Access denied.

In recente versies van Ubuntu heeft het “Chromium” pakket een bug die de toegang tot de USB-poorten verhindert. We hebben deze bug aan Ubuntu gemeld en het wordt opgelost. Twee oplossingen worden voorgesteld aan het einde van dit bug-rapport.